Medieomtale i januar

Masser af presseomtale af EPS, også kendt som Flamingo, i januar måned. Der har særligt været fokus på løsninger, hvor der er anvendt genanvendt EPS. Få det komplette overblik her.

Del:

27. januar skrev b.l.a. KlimaFokus: Genanvendt EPS bliver til formstøbt byggematerialer

BEWi har med succes har gennemført produktion af formstøbte byggematerialer fremstillet af 100 procent genanvendt ekspanderet polystyren (EPS). Forsøgene blev udført på virksomhedens produktionsanlæg på Frøya i Norge – hvor koncernen startede sin første produktion i 1980.Historien er også dækket af EmballageFokus.

25. januar skrev CleantechWatch: Isoleringsproducent opnår gennembrud med materialer af genanvendt flamingo

Isolerings- og emballageproducenten Bewi har opnået et “gennembrud for hele industrien” med sin produktion af byggematerialer fremstillet af 100 pct. genanvendt flamingo. Målet er at genanvendt 60.000 ton flamingo årligt.

25. januar skrev AltomTeknik: Succesfuld produktion af isoleringsløsninger af 100% recycled EPS!

Dette er et gennembrud for hele Industrien ”siger Karl Erik Olesen, administrerende direktør i BEWi Denmark. ”Hos BEWi er bæredygtighed kernen i vores innovation, både inden for materialer og produktudvikling. Vi stræber efter at tilbyde løsninger, der strækker sig længere end produktlevering og har et bæredygtig dna. Vi er stolte af at kunne tilbyde vores kunder løsninger fra recyclede  materialer ”fortsætter Olesen.

18. januar skrev bl.a. EmballageFokus: Medicinalkasser af genanvendt plast til COVIC-19 vaccine.

Nu begynder BASF, HIRSCH Porozell og eutecma produktionen af de specialkasser, som skal bringe Covid-19-vaccinen ud i hele verden. Kasserne i ekspanderet polystyren (flamingo) bliver for første gang produceret med genanvendt plast.” Historien blev også dækket af KlimaFokus.

18. januar skrev PackMarkedet: Medicinkasser af genanvendt plast til Covid-19 vaccine.

Kravene til opbevaring og fragt af medicinalprodukter er høje, da produkterne blandt andet skal opbevares sikkert, i et rent miljø og med den rette temperatur – nogle vacciner skal opbevares helt ned til -70 celsius.

Derfor kan det være en udfordring at bruge genanvendt materiale til indpakning, da genanvendelsen typisk forringer plastens
kvalitet. Men med kemisk genanvendelse af plast bevarer plasten sine egenskaber, samtidig med at CO2-regnskabet er bedre end produktion med fossilt råmateriale. Denne metode sættes nu i produktion for første gang nogensinde til kasser lavet af ekspanderet polystyren (flamingo), der skal fragte Covid-19-vaccinen ud i verden.

15. januar skrev AltomTeknik: BASF og partnere skal for første gang producere medicinalkasser af genanvendt plast til Covid-19-vaccine.

Specialkasser produceret efter denne cirkulære metode, vil have et Ccycled™-mærke, så de er lette at genkende, og udover medicinalprodukter kan kasserne anvendes til skrøbelige produkter, der kræver god beskyttelse eller en særlig temperatur som fx nogle typer af fødevarer. Kasserne er i produktion nu og bliver leveret i første kvartal 2021.

15. januar skrev Effektivt Landbrug: Pandemien fører til nye opgaver: BASF skal producere medicinalkasser af genanvendt plast til Covid-19-vaccine.

I denne måned starter BASF og virksomhedens partnere Hirsch Porozell og Eutecma produktionen af specialkasser, som skal bringe Covid-19-vaccinen ud i hele verden. Flamingokasserne bliver desuden for første gang produceret med genanvendt plast.

13. januar skrev DKnyt: 34 kommuner indsamler nu flamingo – og 23 er på vej

EPS-branchen savner dog, at borgere får at vide, når genbrugspladserne i nye kommuner er klar til at tage imod flamingo som separat fraktion. Se, om din kommune er med eller ej.

12. januar skrev Byggematerialer: Sundolitt leverer EPS letfyld-blokke til pandemi-hospital.

De færreste kan levere 1.500 m3 EPS på en uge. Men det var bestillingen til Sundolitts spanske afdeling, da Madrids nye epidemi-hospital, Isabel Zenda Pandemic Hospital, skulle bygges. Det 80.000 kvadratmeter store hospital blev bygget op i og omkring gamle retsbygninger, hvilket gav en del udfordringer.