Medieomtale i februar

Masser af presseomtale af EPS, også kendt som Flamingo, i februar måned. Fokus har været på øget kommunal genanvendelse i Nordjylland. Få det komplette overblik her.

Del:

20. februar skrev Det Grønne Område: Se billeder: Fra ruin til energigrøn herskabsvilla

I artiklen stilles spørgsmålet: “Kan du renovere en 250 år gammel bevaringsværdig ejendom, så den lever op til de strengeste energi- og miljøkrav, og samtidig være tro mod husets arkitektur?” Svaret er, det kan man godt bl.a. med brug af EPS-isolering. Læs hele historien her.

19. februar skrev PackMarkedet: BEWI lancerer opdateret vision, brand og website

Leverandøren af emballage, komponenter og isoleringsløsninger, BEWI, har netop lanceret et opdateret brand med en ny visuel identitet, der afspejler virksomhedens nye vision: ‘Protecting people and goods for a better every day’. Samtidig lanceres en ny hjemmeside og navnet skifter tilbage til BEWI.

12. februar skrev Magasinet Plast: EPS går ikke længere op i røg

Indsamlet EPS udgør et stort plus på klimakontoen i Mariager Fjord Kommune. I knap otte måneder har borgerne i Mariagerfjord Kommune kunnet aflevere brugt EPS til genanvendelse på kommunens genbrugspladser.” Magasinet Plast 12. februar 2021 Sektion 1 Side 30

11. februar skrev PlastForum: Maskinbygger ser stadig god forretning i EPS

Når EPS’en er indleveret i en container bliver den granuleret og komprimeret og kan dermed i transportegnede størrelser sendes til genanvendelse. Da EPS kan genanvendes 1-til-1 er det en god case.

11. februar skrev HerlevBladet: Herlevborger udpeget til bestyrelsen for europæisk plastbranche

EPS-branchens projektchef, herlevborger Chresten Heide-Anderson, er blevet valgt til bestyrelsen i EUMEPS, som er den europæiske brancheorganisation for EPS-industrien. Her skal han bidrage til øget genanvendelse af EPS, også kendt som Flamingo, i hele Europa.

10. februar skrev Hobro Avis: Borgerne har taget flamingo-sortering til sig

BÆREDYGTIGT: Flamingo-affald køres nu til genbrug -og ikke til forbrænding.

SIDEN 1. juni 2020 har der på genbrugsstationerne i Hobro, Hadsund, Als, Arden og Mariager været opsat særlige containere til brugt flamingo/ EPS.

Hobro Avis 10. februar 2021 Sektion 1 Side 12

9. februar skrev EmballageFokus: Dansker med i bestyrelsen for europæisk plastbranche

EPS-branchens projektchef, Chresten Heide-Anderson, er blevet valgt til bestyrelsen i EUMEPS. “Jeg glæder mig rigtig meget til at sidde med ved bordet, når vi som branche skal rykke EPS industrien i en mere proaktiv og cirkulær retning. EPS er et internationalt produkt, hvor særlig emballage produceret i et land skal sikres indsamling og genanvendelse i andre lande. Derfor er det vigtigt med et stærkt europæisk samarbejde, siger Chresten Heide-Anderson.”

9. februar skrev Nordjyske: Når volumen har betydning: Komprimerer flamingo til genbrug

“Tomme flamingokasser fylder rigtig meget, men samtidig er flamingo et produkt, der kan genanvendes – og genanvendes i forholdet en til en. “

9. februar skrev Plast Panorama: EPS-kasser sikrer produktkvaliteten

“Hos den unge virksomhed Sundtakeaway.dk i Auning har man oplevet en vækstrate i 2020 på over 200 procent i forhold til 2019. Den voldsomme vækst betød blandt andet skiftaf emballage. I dag bliver maden leveret i EPS frem for som tidligere i pap.

Coronaen har sendt mange danskere på nettet for at handle. Det gælder også fødevarer, og det mærker man hos den meget unge virksomhed Sundtakeaway.” Plast Panorama 9. februar 2021 Sektion 1 Side 16.

4. februar skrev bl.a. PackMarkedet: Dansker udpeget til bestyrelsen for europæisk plastbranche

Chresten Heide-Anderson, EPS-branchens projektchef, er netop blevet valgt til bestyrelsen i EUMEPS, som er den europæiske brancheorganisation for EPS-industrien. Her skal han bidrage til øget genanvendelse af EPS, også kendt som Flamingo, i hele Europa

Historien blev også dækket af Teknovation, som bl.a. skrev: “Der er tale om en udvidelse af bestyrelsen i EUMEPS, som tidligere bestod af fire EPS-producenter. Brancheorganisationen har dog ladet sig inspirere af blandt andet Danmark, hvor man i løbet af de sidste par år har udvidet medlemskredsen for dermed at sikre den fornødne viden til at skabe cirkulære kredsløb for EPS.

Og af Plastforum, som havde talt med formanden for den danske EPS-branche, Henrik Vasylyeva, der også er adm. direktør hos EPS producenten Sundolitt; ”Vi er rigtig glade for, at Chresten på få år har opbygget et så stærkt netværk på tværs af Europa, at han bliver udpeget som medlem af EUMEPS’ bestyrelse. Han fik blandt andet som opdrag at opbygge stærkere samarbejde mellem de nordiske EPS-foreninger og skubbe til den europæiske dagsorden, så EPS er anerkendt som 100% genanvendeligt ikke bare i Danmark, men i hele Europasiger Henrik Vasylyeva.

2. februar skrev bl.a. Fjordavisen: Borgerne har taget flamingo-sortering til sig

Den 1. juni 2020 blev det muligt, at aflevere brugt Flamingo/EPS i separate containere i Mariagerfjord Kommune og denne mulighed har borgerne i kommunen taget til sig Mariagerfjord Kommune har på dens 5 genbrugsstationer (Hobro, Hadsund, Als, Arden og Mariager) i samarbejde med BEWiSynbra Circular opsat indsamlingscontainere til brugt Flamingo/EPS. Dette betyder, at borgernes forbrugte Flamingo/EPS nu indsamles til genanvendelse i stedet for at det forbrændes.

Historien blev også dækket af Himmerland.Ligeherognu,

2. februar skrev AltomTeknik: Store CO2 besparelser ved at genanvende EPS i Mariagerfjord Kommune

Godt for klimakontoen med en årlig besparelse på 81.000 kg. CO2Mariagerfjord Kommune har fem genbrugsstationer i hhv. Hobro, Hadsund, Als, Arden og Mariager, der har kommunen i samarbejde med BEWiSynbra Circular opsat indsamlingscontainere til den brugte EPS. Det betyder, at borgernes forbrugte EPS nu indsamles til genanvendelse i stedet for, at det sendes til forbrænding sammen med resten af affaldet i småt brændbart.

2. februar skrev Teknovation: Succesful genavendelse af EPS til isolering

Den danske leverandør af emballage, komponenter og isoleringsløsninger BEWi har ifølge brancheorganisationen Plastindustrien med succes gennemført produktion af formstøbte byggematerialer fremstillet af 100 prodent genanvendt ekspanderet polystyren, EPS.