Medieomtale i september

Se september måneds medieomtale af EPS og branchens medlemmer her.

Del:

28. september skrev Pro.Ing.dk: Innovation og samarbejde skal løse udfordringen med plast i bygge- og anlægsbranchen

Bygge- og anlægssektoren skal ifølge Danmarks klimaplan udsortere 25 % af sit plastikaffald til genanvendelse i 2025 og 75 % i 2030. I dag står udfordringerne i kø for at nå disse mål, men med innovativ tænkning og en tværgående indsats kan vi nå langt.

For den plast, der bruges på byggeprocessen, er der en stor del blød plast i form af klar og farvet folie eller strækfilm, som kan bestå af polyethylen (PE) og andre plasttyper. For den plast, der indbygges i byggematerialer, udgør PVC den største andel og bruges i rør, afløb, fittings, tagrender, vinduer o.l. Men også her er der andre plasttyper i spil i byggeriet fx polyuretan og EPS (flamingo).

Desuden er der en vigtig rolle for genbrugsstationer, som især mindre håndværkere benytter. Bedre muligheder på genbrugspladserne for at sortere forskellige plasttyper kan bidrage til øget genanvendelse. På nogle genbrugsstationer skal man fx stadig putte flamingo og farvet plast i blandet brandbart, hvilket er spild af en god ressource. I flere kommuner, herunder Aarhus, indsamles begge fraktioner til genanvendelse.

Læs hele historien her.

14. september skrev Plastforum: BEWIs EPS bliver genbrugt i nyt byggeri i Aarhus

Sådan skriver AffaldVarme Aarhus om det nye byggeri i Lisbjerg, der i den grad står i genbrugens tegn – også på plastområdet. For det er nemlig BEWI Denmark, der har leveret 100 procent recirkuleret EPS-isolering til byggeriet. Isolering, der ikke er genanvendt men genbrugt, idet det kommer direkte fra en genbrugsstation.