Medieomtale i november

November bragte massiv omtale af genanvendelse af EPS, også kendt som Flamingo, ligesom der var flere eksempler på genanvendt EPS i nye materialer. Få det komplette overblik her.

Del:

3. november skrev AltomTeknik: Indvielse af flamingoanlæg

Tirsdag den 2. november 2021 kunne Norfors sammen med næstformand i Norfors bestyrelse og borgmester Jens Ive samt formand for Miljø- og teknikudvalget i Rudersdal Court Møller således indvie endnu et tiltag i den grønne omstilling – et flamingoanlæg på Blokken Genbrugsplads i Birkerød. Her har Norfors installeret en flamingokomprimator med tilhørende materiel såsom container og opbevaringshus.

Historien blev også dækket af bl.a. Teknovation og af PackMarkedet skrev Flamingoanlæg indviet.

3. november skrev Frederiksborg Amts Avis: Hvid flamingo skaber grøn omstilling

En ny flamingo-komprimator blev tirsdag indviet på Blokken Genbrugsplads i Birkerød. Til stor gavn for miljøet skal den presse hvid flamingo fra borgere og erhverv i Rudersdal, Hørsholm, Allerød og Fredensborg kommuner.

Artiklen blev også bragt i den trykte udgave i 1. sektion s. 2.

3. november skrev FrederiksbergLiv: Venstre-politiker vil sortere flamingo: Til glæde for miljøet og for kommunekassen

Ifølge tal fra Plastindustrien kan der snildt indsamles 100 tons flamingo om året alene på Frederiksberg. -Det er økonomisk attraktivt og har store klimagevinster, fastslår ekspert.

Artiklen er i den trykte avis. sektion 1 side 6.

3. november skrev Odsherred Erhverv: Denne maskine vækker opsigt

Den lokale virksomhed Shark Compactors’ flamingo-presser tiltrækker sig stor opmærksomhed. Skandinaviske fagfolk så onsdag nærmere på den.

4. november skrev Plastforum.dk: Nu sender 44 kommuner EPS til genanvendelse: Norfors indvier anlæg i Nordsjælland

Ren hvid flamingo er utrolig nemt at genanvende, og EPS-branchen har brugt år på at overbevise danske kommuner om, at de bør indsamle ren EPS på landets genbrugsstationer.

Nu er fire kommuner mere kommet med på vognen. I går kunne Norfors – der dækker Rudersdal, Hørsholm, Allerød og Fredensborg kommuner – indvie et flamingoanlæg sammen med næstformand i Norfors bestyrelse og Rudersdal Kommunes borgmester Jens Ive samt formand for miljø- og teknikudvalgets formand, Court Møller.

5. november skrev PackMarkedet: Genanvendte råstoffer beskytter designermøblerne

Fra november 2021 bruger den norske producent af high-end designmøbler, Ekornes, ekspanderbart polystyren, EPS, af genanvendt materiale til beskyttelsesemballage til sine møbler. 

5. november skrev KommuneFokus: Nu sender 44 kommuner EPS til genanvendelse: Norfors indvier anlæg i Nordsjælland

Ren hvid flamingo er utrolig nemt at genanvende, og EPS-branchen har brugt år på at overbevise danske kommuner om, at de bør indsamle ren EPS på landets genbrugsstationer.

Nu er fire kommuner mere kommet med på vognen. I går kunne Norfors – der dækker Rudersdal, Hørsholm, Allerød og Fredensborg kommuner – indvie et flamingoanlæg sammen med næstformand i Norfors bestyrelse og Rudersdal Kommunes borgmester Jens Ive samt formand for miljø- og teknikudvalgets formand, Court Møller.

16. november skrev Plastforum.dk: Nordens EPS-eksperter fik inspiration i Odsherred

Den nordiske EPS-branche har fundet fælles inspiration til at genanvende EPS. Det skete ved et netværksmøde i Odsherred, hvor kommunens genbrugsplads viste, hvordan de sikrer indsamling af EPS til genanvendelse.

25 deltagere fra hele Norden var på plads og bagefter besøgte man maskinproducenten Shark Compactors for at se nærmere på den aktuelle løsning på genbrugspladsen.

18. november skrev Christina Busk fra Plastindustrien på WasteTech: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Danske plastvirksomheder er heldigvis allerede godt i gang med at udvikle nye produkter, som fremmer den grønne omstilling i byggeriet i endnu højere grad.

Eksempelvis har BEWi succesfuldt produceret isoleringsmaterialer fremstillet af 100% genanvendt ekspanderet polystyren (EPS) – også bedre kendt som flamingo. 

24. november skrev KlimaFokus: Genanvendelse af den hvide flaming0

Nu skal det være slut med at sende den hvide flamingo til forbrændingsanstalter

I Birkerød er åbnet et nyt anlæg, der er første skridt i genanvendelse af materialet. Det er en komprimator med tilhørende materiel såsom container og opbevaringshus. Det er Norfors, som står bag anlægget, der blev åbnet med tilstedeværelse af bl.a. borgmester Jens Ive samt formand for Miljø- og teknikudvalget i Rudersdal, Court Møller.

Når flamingo genanvendes, reduceres CO2-emmissionerne for det nye materiale med 40 procent eller mere i forhold til nyfremstillet flamingo. CO2-emmissionerne fra den hidtidige afbrænding reduceres ifølge ESP-branchen, der er en del af brancheorganisationen Plastik-industrien, med 3,3 kilo CO2 for hvert kilo flamingo. Endelig reduceres CO2-emmissionerne også ved transport, da komprimeret flamingo fylder væsentligt mindre end ikke-komprimeret.