Medieomtale i februar

Februar bragte en lang række omtaler er EPS, også kendt som Flamingo. Få det komplette overblik her.

Del:

28. februar skrev Christina Busk i Bygge-Anlaegsavisen.dk, at ”Plast er en del af løsningen i fremtidens bæredygtige byggeri”

Christina Busk skriver bl.a. Det kræver både stor opfindsomhed og en helhedsorienteret tilgang til overvejelser om eksempelvis materialevalg, energi, sortering og genbrug og genanvendelse af byggematerialer.
Der sker hele tiden nye fremskridt i plastbranchen. Vi ser en klar tendens til, at et stigende antal byggematerialer kan produceres af genanvendt plast. Et eksempel er virksomheden BEWI, som har produceret isoleringsmaterialer fremstillet af 100% genanvendt ekspanderet polystyren (EPS) – bedre kendt som flamingo.

23. februar skrev Byggematerialer.dk; ” Grå tag-isolering har bedre isoleringsevne og mindre CO2-aftryk”

Den grå EPS har ca. 20% bedre isoleringsevne og dermed sparer man også ca. 20% CO i sammenligning med almindelig hvid EPS.

20. februar skrev Politiken og Politiken.dk om nyt lovforslag til håndtering af affald.

Dansk Affaldsforening rejste bekymring om lovforslaget gav adgang til indsamling af EPS via genbrugspladser. Dansk Industri bakker i artiklerne op om, at EPS skal indsamles via genbrugspladserne.
Link til artiklen her.

17. februar skrev Plastforum.dk; ”EPS-branchen inviterer til årsmøde”

EPS-branchen, en del af Plastindustrien inviterer til årsmøde. Det sker den 16. marts.

11. februar havde TV2east indslag om Shark Containers: Sjællandsk virksomhed har fået patent på særlig container: – Det er en haj, der spiser det hele

Firmaet Shark Compactors har opfundet en maskine, som presser flamingo mindre. Virksomheden sælger nu til hele verden og har vundet en initiativpris.

8. februar udgav Dansk Erhverv designguide for plastemballage, denne omfatter bl.a. EPS som emballage, når der er behov for isolerende eller støddæmpende emballage.

Store mængder af plastemballage i vores dagligdag ender i forbrændingen som Co2, fordi de eksempelvis ikke kan skilles ad og sorteres rigtigt. Det vil detailsektoren lave om på. Derfor præsenterer en række nøgleaktører nu en fælles designguide, som skal gøre plastemballagen mere enkel og ensartet, så mere plast fremover kan genanvendes.

7. februar skrev Licitationen.dk; ”Nyt netværk vil sætte turbo på genanvendelse i byggeriet”

Skure af genbrugstræ, nedknust beton i ny beton, flamingo fra fiskekasser, brugt som isolering. Flere og flere virksomheder i byggebranchen arbejder med cirkulære løsninger, men der er stadig mange udfordringer.
Derfor lancerer Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet et nyt fællesskab, kaldet VCØB Community, hvor alle typer af virksomheder, organisationer og institutioner, der arbejder i eller med byggesektoren, kan bidrage til at finde løsninger og sammen udvide markedet for dem.

2. februar skrev CSR.dk; ”Gennemtestet materiale med reduceret CO2-aftryk til designmøbler”

Styropor® Ccycled© bruges nu til Stressless®-emballage. Som det første projekt i Skandinavien bidrager det til virksomheders bæredygtighedsstrategi ved at anvende beskyttelsesemballage produceret med kemisk genanvendt plastaffald. Styropor® Ccycled© har de samme egenskaber som virgin materiale samtidig med, at det bidrager til at reducere forbruget af fossile råstoffer
Fra november 2021 begyndte den norske producent af high-end designmøbler, Ekornes, at bruge EPS (ekspanderbart polystyren) beskyttelsesemballage til sine møbler, der har lavere CO2-udledning end virgin EPS-materiale, men med de samme egenskaber. Dette kan lade sig gøre ved at erstatte fossile råstoffer med genanvendte råstoffer i starten af produktionen.

2. februar skrev Ingeniøren om debat om brandsikkerhed ved plastisolering. En række fagfolk kritiserer en analyse fra DTU Byg.