EPS byggesystem gør huset næsten 50% større

Rasmus renoverer selv familiens 50’er villa, og ved hjælp af ICF, som er isolerende byggesystemer af EPS, kan familien fremover se frem til at bo på 190 m2, mod de 128 m2, som villaen havde, da de købte den i 2013.

Del:

På Skæring Hedevej renoverer bygningsingeniør Rasmus Vibe selv familiens 50’er villa. Villaen bliver udvidet med henholdsvis 30 m² kælder, stue og 1. sal, som bygges med ICF, som er byggesystemer af EPS.

I tilbygningen, der udgør kælder, stue og førstesal, er der i alt anvendt 108 m2 af de nemt håndterbare byggeklodser af EPS. Projektet er designet efter Jackons modulmål, hvilket betyder, at tilpasning af blokkene er minimal. De få justeringer, som Rasmus foretager, klares med simpelt skæreværktøj.

I kælderplan har Rasmus lavet in-situ randfundament, hvor dæk og vægge er støbt ud i ét. EPS-byggeklodserne er gravet ned og tilpasset niveauet i terrændækket, hvilket giver et solidt fundament og stærke ydervægge at bygge videre fra.

De EPS-byggeklodser, der er under terræn, hvor der er jordtryk, har Rasmus beklædt med en grundmursplade, som en del af det færdige vægdræn.

Tilbygningen får en hvidpudset facade ligesom den eksisterende villa. Desuden bliver den udstyret med store panoramavinduer mod havet.

Foruden Thermomur, som navnet for Jackons EPS-byggesystem, har Rasmus anvendt 400 mm
grå EPS som terrændæksisolering i kældergulvet. Fordelen ved den grå EPS er nemlig, at den isolerer 20% bedre end den traditionelle hvide EPS.

Når projektet er færdigt, så vil familien have fået langt mere plads at boltre sig på. Den oprindelige villa var på 128 m². Og når projektet er helt færdigt, så har familien hele 190 m².

Om hele projektet siger bygningsingeniør Rasmus Vibe; ”Det er nemt og godt at bygge med, og jeg vil klart anbefale andre at bruge det. Min drøm er at købe en grund og bygge udlejningsrækkehuse med dem. Det er et smart og billigt system, som tilmed isolerer godt.