Medieomtale i september

Del:

30. september udkom Magasinet Plast med en masse spændende historier om EPS:

“Plast skal være lig med bæredygtighed.” Her har Louise Holten Hvid Gregersen talt med Karl Erik Olesen fra BEWI Denmark om ansvaret for at levere bæredygtige løsninger.

Anne Ristorp Kraufeldt har bl.a. talt med Chresten Heide-Anderson, vores projektchef, om hvor nemt det er at få værdi af brugt EPS. Blot 250 kg. EPS om måneden, så dækkes omkostningerne til en komprimator. Som de siger hos Varde Laks A/S, så betalte de før for at komme af med brugt EPS, og nu får de penge for det.

Måske er det årsagen til, at Vestforbrænding har sendt genanvendelse af EPS i udbud? Plastforum har nemlig også talt med Anders Kiil om udbuddet, der omfatter 19 kommuner på Sjælland.

Ikke mindre end fem spændende historier, som du kan finde her.

18. september skrev Ekstra Bladet; “Disse ting må du ALDRIG sortere som plastik”

Mange antager, at flamingo og presenning skal sorteres som plastik, fordi begge dele er lavet af plasttyper. Men ingen af delene må sorteres som plastik. Små stykker flamingo kan du putte i dit eget restaffald, og større stykker kan nogle steder stilles til storskrald eller afleveres i særlige flamingo-containere på genbrugsstationen.

Tilsvarende artikler blev gengivet i en lang række mindre lokale medier og ugeaviser i løbet af august.

6. september skrev Tina Werborg på POV; “Genbrug er blevet det nye fast fashion”

I den oprindelige artikel var misforståelsen om EPS, også kendt som Flamingo, skal til småt brændbart gengivet. Heldigvis rettede mediet og skriver nu; Tidligere omtalte artiklen, at flamingo skulle smides i restaffald. Men det skal faktisk sendes til genanvendelse via indsamling på kommunale genbrugspladser – eller via storskrald i de kommuner, hvor det indsamles til genanvendelse på denne måde. EPS/Flamingo er 100% genanvendeligt.