Grøntsager holder længere i EPS

Grøntsager forbliver friske i længere tid, når der anvendes EPS-emballage, hvilket skyldes at EPS, også kendt som flamingo, består af 98% luft, og luft er en perfekt isolator.

Del:

Laboratory of Vegetable Crops, Department of Horticulture, Aristotle University of Thessaloniki, Grækenland har undersøgt kvaliteten og holdbarheden af forskellige grøntsager, som er blevet pakket i forskellige emballagetyper. I forskellige testopsætninger blev broccoli, tomater og spinat opbevaret i hhv. emballge af EPS og bølgepap.

Resultatet var forbløffende: Grøntsager forbliver friske i længere tid, når der anvendes EPS-emballage, hvilket skyldes at EPS, også kendt som flamingo, består af 98% luft, og luft er en perfekt isolator.

Konklusionerne taller for sig selv.

Konklusionerne taller for sig selv. Broccoli, der opbevares i EPS-emballage, bevarer sin næringsværdi, farve og struktur i mindst 21 dage, og der er næsten ingen vægttab. Takket være materialets unikke isoleringsegenskaber forbliver temperaturen i EPS-emballagen lav (5 ° C) uden brug af is.

Hvis broccoli derimod opbevares i emballage af bølgepap kasser, forringes kvaliteten af ​​grøntsagerne hurtigt. Broccoli-blomsterne bliver gule inden for syv dage, næringsværdien falder meget, og vægten reduceres betydeligt. Broccoliene er ikke længere egnet til fødevarer.

Når grøntsager opbevares i emballag af pap, kan de kun holdes kolde midlertidigt og med hjælp fra med is. Afkøling med is er forbundet med sundhedsrisici, da vand, der kommer i kontakt med grøntsager, forårsager mikrobielle infektioner.

Undersøgelserne fra universitetet påviste, at EPS-emballage bidrager til forbedret friskhed, holdbarhed og kvalitet af tomater. Den stabile fugtighed, som kan leveres ved hjælpe af EPS-emballager, sikrer, at tomater “sveder” mindre end i en pap-emballage. Det blev påvist, at når temperaturen i kassen holdes konstant (hhv. 10 eller 20 ° C), forbliver kvaliteten konstant i en periode på 15 dage for røde modne, orange og grønne tomater. Hvis tomaterne derimod opbevares i en pap-emballage reduceres denne periode betragteligt. Tilsvarende resultater blev fundet i forbindelse med opbevaring af spinat.

Den komplette rapport kan findes her.