Projektchefen er udpeget til bestyrelsen for EUMEPS

Billede af projektchef Chresten Heide-Anderson - billedet kan frit anvendes af medier med kildeangivelse (Foto Bo Merris-Vejlund BO FOTO).

Onsdag blev EPS-branchens projektchef, Chresten Heide-Anderson, valgt til bestyrelsen i EUMEPS, som er den europæiske brancheorganisation for EPS-industrien. Her skal han bidrage til øget genanvendelse af EPS, også kendt som Flamingo, i hele Europa.

Del:

EUMEPS (European Manufacturers of EPS) er den europæiske brancheorganisation for hele EPS-industrien i Europa, og onsdag formiddag afholdt organisationen en virtuel generalforsamling. Her blev den danske projektchef for EPS-branchen, Chresten Heide-Anderson, udpeget til bestyrelsen som en af tre repræsentanter for de nationale EPS-brancheforeninger. Derudover blev der udpeget fire bestyrelsesmedlemmer fra råvareleverandørerne, fire fra EPS-producenterne og en fra genanvendelsesdelen af EPS industrien.

En ny og stærkere bestyrelse i EUMEPS

Der er tale om en udvidelse af bestyrelsen i EUMEPS, som tidligere bestod af fire EPS producenter. Brancheorganisationen har dog ladet sig inspirere af blandt andet Danmark, hvor man i løbet af de sidste par år har udvidet medlemskredsen for dermed at sikre den fornødne viden til at skabe cirkulære kredsløb for EPS.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at sidde med ved bordet, når vi som branche skal rykke EPS industrien i en mere proaktiv og cirkulær retning,” udtaler Chresten Heide-Anderson og fortsætter: ”EPS er et internationalt produkt, hvor særlig emballage produceret i et land skal sikres indsamling og genanvendelse i andre lande. Derfor er det vigtigt med et stærkt europæisk samarbejde.

Chresten Heide-Anderson er uddannet Cand. Scient. Pol. fra Københavns Universitet og har suppleret med en MBA fra SDU. Han blev ansat i EPS-branchen juni 2018, hvor han fik ansvaret for at påvirke holdningen til EPS og øge genanvendelsesgraden blandt de danske kommuner. Det er det arbejde han blandt skal sikre, at EUMEPS også har fokus på i fremtiden.

Konstruktiv og proaktiv dialog virker

Valget til den europæiske branchebestyrelse glæder formanden for den danske EPS-branche, Henrik Vasylyeva, der også er adm. direktør hos EPS producenten Sundolitt.

Vi er rigtig glade for, at Chresten på få år har opbygget et så stærkt netværk på tværs af Europa, at han bliver udpeget som medlem af EUMEPS’ bestyrelse. Han fik bl.a. som opdrag at opbygge stærkere samarbejde mellem de nordiske EPS-foreninger og skubbe til den europæiske dagsorden, så EPS er anerkendt som 100% genanvendeligt ikke bare i Danmark, men i hele Europa,” fortæller Henrik Vasylyeva.

Han uddyber; ”Det er lykkedes for Chresten at påvirke holdningen til EPS og ikke mindst øge genanvendelsen af materialet. Der er bl.a. sket en fordobling blandt de kommuner, som indsamler EPS til genanvendelse – og langt over halvdelen af kommunerne anerkendt nu entydigt, at EPS er nemt, økonomisk og bæredygtigt at genanvende. Det arbejde skal vi fortsætte – men også udrulle til resten af Europa, så vi fortsat kan levere kvalitetsemballage til vores kunder og sikre, at emballagen bliver genanvendt, når den har sikret, at varerne er kommet sikkert frem til slutdestinationen.

Der er derfor ingen tvivl hos Henrik Vasylyeva om at den konstruktive og proaktive dialog virker for både kunder og politiske beslutningstagere har helt tydeligt fået øjnene op for at EPS er et materiale, som kan bidrage til at løse en række konkrete udfordringer og efter brug er nemt at genanvende.