EPS-fiskekassens liv fra fødsel til grav – og genopstandelse

Fastholdelse af fiskens kvalitet frem til til slutbrugeren er afgørende forfødevaresikkerheden. Fiskekasser af EPS har unikke isolerende egenskaber, som netop sikrer, at fisken ikke fordærver under transporten.

Del:

Vores norske søsterforening EPS-foreningen har talt med nogle fiskefabrikker om fiskekasser af EPS. Du kan læse nærmere nedenfor.

Der er en ting, der er afgørende, når det gælder at opretholde fiskens kvalitet op til slutbrugeren. Og det er, at kølekæden ikke er ødelagt. EPS-kassernes egenskaber er helt unikke, når det kommer til isoleringsevne, forklarer Kristin Bergstøl Hansen, administrerende direktør ved Slakteriet AS i Florø i Norge.

Hos Slaktertiet, som er et selvstændigt pakkeri, slagter og pakker 30.000 ton laks hvert år.

Vi har prøvet både anden plast og pap, men de tilgængelige alternativer på markedet kan ikke konkurrere med fiskekasserne af EPS, siger hun.

Fantastisk udgangspunkt

Vi har en markedsfordel ved, at vi ligger relativt tæt på vores hovedmarked på kontinentet, siger Ole Bernt Solheim, marketingchef hos Norwell as.

Men det kan tage op til syv dage fra en bil med fisk kører herfra, indtil den er ankommet hos kunden. I den periode må fisken ikke overstige to grader. Det stiller store krav til emballagen, forklarer Ole Bernt Solheim. Han understreger, at det er vigtigt med en emballage, som sikrer, at fisken ikke fordærver på vej til forbrugerne.

Vi er heldige at have et så godt produkt at sælge. Den fisk, vi får fra området, er førsteklasses, og slagteriet er meget dygtigt til at bevare høj kvalitet i fisken. Vi er gode til at få fiskene hurtigt og effektivt ud til kunderne, og EPS-kasserne er vigtige for at fastholde netop den kvalitet, fortæller Ole Bernt Solheim.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor de norske producenter foretrækker fiskekasser af EPS, så kan du finde flere informationer her på siden.

A day in the life of a Fishbox … and beyond

Vores engelske søsterorganisation, the BPF Polystyrene Group, har lavet en film om EPS-fiskekasser og deres genanvendelse. De har også lavet en hjemmeside med oplysninger om fiskekasser af EPS, som du kan finde her.

Hos EPS-branchen har vi tidligere set nærmere på de mange måder, hvorpå EPS kan genanvendes. Den kan du læse her. 

TV-midtvest har også dækket hvorledes fiskekasser af EPS bliver genanvendt i Thisted.