Tema : EPS fødevareemballage
EPS-skumplast er en forkortelse for ekspanderet polystyren som også er kendt under en eller flere handelsnavne – fx Flamingo, Jackopor, Styrolit, Styropor og Isopor – eller under den europæiske fællesbetegnelse ’Airpop – engineered air’.
EPS har en helt særlig kombination af termiske og stødabsorberende egenskaber, og det gør materialet særdeles velegnet til emballering af en række produkter.
- – Gode isoleringsevner
- – Sikrer at det beskyttede produkt opretholder kvaliteten
- – Vejer stort set ingenting, da det er 98% luft og kun 2% polystyren
- – Det er hygiejnisk, da der ikke kan gro bakterier på emballage
- – Emballagen forhindrer at produktet tørrer ind
- – Det er 100% genanvendeligt
Kontakt med fødevarer
Fødevarer kan uden anden indpakning emballeres i EPS bakker og kasser, fordi materialet er kemisk inaktivt og således ikke afgiver kemiske forbindelser til grøntsagerne, kødet eller fisken.
EPS er BGA/FDA-godkendt. Det vil sige godkendt til direkte kontakt med fødevarer af fødevaremyndigheder i Europa og USA.