Tema : EPS fødevareemballage

EPS-skumplast er en forkortelse for ekspanderet polystyren som også er kendt under en eller flere handelsnavne – fx Flamingo, Jackopor, Styrolit, Styropor og Isopor – eller under den europæiske fællesbetegnelse ’Airpop – engineered air’.

EPS har en helt særlig kombination af termiske og stødabsorberende egenskaber, og det gør materialet særdeles velegnet til emballering af en række produkter.

  • – Gode isoleringsevner
  • – Sikrer at det beskyttede produkt opretholder kvaliteten
  • – Vejer stort set ingenting, da det er 98% luft og kun 2% polystyren
  • – Det er hygiejnisk, da der ikke kan gro bakterier på emballage
  • – Emballagen forhindrer at produktet tørrer ind
  • – Det er 100% genanvendeligt

Kontakt med fødevarer

Fødevarer kan uden anden indpakning emballeres i EPS bakker og kasser, fordi materialet er kemisk inaktivt og således ikke afgiver kemiske forbindelser til grøntsagerne, kødet eller fisken.

EPS er BGA/FDA-godkendt. Det vil sige godkendt til direkte kontakt med fødevarer af fødevaremyndigheder i Europa og USA.

Del: